معرفی برنامه فشرده ساز ZipGenius:

برنامه ZipGenius یکی از نرم افزار های فشرده سازی اطلاعات می باشد که قادر است در حداقل زمان ، فایلهای فشرده را(با فرمتهای فشرده سازی مختلف ) غیر فشرده نموده و یا از فایلهای حجیم فایلهای فشرده کوچکی ایجاد نماید.جهت دریافت این برنامه رایگان به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمائید:
http://www.ZipGenius.it

کپی نمودن ساختار درختی:


بارها اتفاق افتاده است که بخواهید یک دایرکتوری را با تمامی زیر شاخه هایش (بدون فایلهای درون آنها)از محلی به محل دیگر در کامپیوترتان کپی نمائید، جهت استفاده از این ویژگی می توانید برنامه TreeCopy از سری برنامه های گروه RJL Software را از آدرس اینترنتی زیر دریافت نمائید
http://www.rjlsoftware.com/software/utility/treecopy

Microsoft Word Tip:


-1
جهت بازکردن سریع آخرین فایلهای استفاده شده در محیط word ،کافی است پس از فشردن کلیدهای ترکیبی (Alt+F) ،یکی از اعداد 1،2،3،4 را انتخاب کنید.

-2
زمـــــان تایپ لاتین در صورتیکه بخواهید حالت کلمه یا عبارت نوشته شده را به یکی از سه صورت
Title Case, UPPERCASE, lowercase.
تغییر دهید بایستی ابتدا آن کلمه یا عبارت را انتخاب نموده و سپس کلیدهای ترکیبی Shift+F3 را فشار دهید.

-3
همان طور که می دانید برای انتقال محتویات Clipboard به متن ،از گزینه Paste استفاده می کنیم.
برای سهولت در انجام این کار میتوان دکمه Insert از صفحه کلید را به نحوی تنظیم نمود که عمل Paste را انجام دهد.برای این کار در برنامه Word از منوی Tools گزینه Options و در پنجره ایجاد شده تب Edit را انتخاب نمائید.گزینه Use the INS key for paste را فعال کنید.با این کار هر بـــار که دکمه Insert را انتخاب کنید محتویات Clipboard در صفحه انتقال می یابد.
تذکر: با انجام مراحل فوق توابع پیش فرض تعریف شده جهت دکمه Insert که عملیـــــــــــــــــــــات (switch
between insert typing mode to overtype mode.)
را انجام می دهند ، غیر فعــــــــــال می گردند. -

۴-در صورتیکه بخواهید بدانید پاراگرافهای موجود در برنامه Word طبق چه فرمتی (فونت ، استیل ، تراز بندی و...)تایپ شده اند،کافی است از منوی Help گزینه What’s This را انتخاب نموده و مکان نما را بر روی پاراگراف قرار دهید.پیغامی حاوی اطلاعات خــــواسته شده مطابق با شکل بر روی صفحه پدیدار می گردد.جهت خروج از این حالت کافی است کلید Esc را انتخاب کنید.

۵-آیا توجه کردید که هرگاه می خواهید فایلی را در محیط word ذخیره نمائید ،پوشه My Document به طور پیش فرض فعال می گردد.حال می خواهیم روشی را به شما بیاموزیم که بتوانید پوشه مـورد نظر خود را پوشه پیش فرض قرار دهید تا مدت زمان کمتری صرف گردد.
برای تغییر پوشه کاری بایستی ابتدا منوی Tools را فعال نموده و با انتخـــاب گزینه Option تب File Location را انتخاب نمائید و دکمه Modify را بفشارید.حال می توانید پوشه کاری را از لیست انتخاب و یا پوشه جدیدی جهت این کار ایجاد نمائید.

۶-همانطور که می
دانید در زمان کار با برنامه Word می توان تعداد فایلهای زیادی را فعال و با آنهـــــــا کار کرد.آیا می دانید که فقط با یک دستور می توانید کلیه فایلها را ذخیره یا ببندید.؟می توان این عمل را با نگه داشتن کلید shift و باز کردن منوی فایل و انتخاب یکی از گزینه های Save all , close all امتحــان نمود.
تذکر: در برنامه اکسل نیز با همین ترتیب می توان فقط از گزینه close all استفاده نمود.

۷-جهت انتخاب یک ستون عمودی از متون ،کافی است ابتدا کلید Alt را پایین نگه داشته و سپس ناحیه مورد نظر را انتخاب کنید.
تذکر:جهت متون موجود در جداول نمی توان از این روش استفاده نمود.

۸-در زمان باز کردن یک فایل می توان با فشردن کلیدهای ترکیبی Shift+F5 به نقطه ای که آخرین تغییرات در بار قبل بر روی آن اعمال شده است ،مکان نما را منتقل نمود.

۹-کافی است مکان نما را در محلی از برنامه قرار داده برای درج تاریخ کلیدهای ترکیبی ALT+SHIFT+D
و جهت درج زمان کلیدهای ALT+SHIFT+T را انتخاب کنید.

۱۰-جهت تغییر فواصل بین خطوط در یک پاراگراف
کافی است پاراگراف مورد نظر را انتخاب و برای ایجاد هرتغییر کلیدهای مربوطه را به شرح زیر انتخاب نمائید:
line spacing
کلید های CTRL+1
double-space
کلیدهای CTRL+2
1.5-line spacing
کلیدهای CTRL+5.

نکاتی از Internet Explorer :

۱-جهت نمایش محتویات مربوط به لینک موجود در صفحه فعلی در یک پنجره جدید ،باید در زمان فعال نمودن آن لینک همزمان کلید shift را نیز انتخاب نمائید.

۲-برای چاپ متن موجود در یک صفحه وب بدون تصاویر و HTML های درون آن ،باید ابتدا آن را به صورت یک متن ساده ذخیره نمائید(انتخاب File->Save->Save as و انتخاب نوع فایل به صورت Text File) سپس دستور چاپ را صادر کنید.

افزایش سرعت اجرای فایلهای PDF در نرم افزار Adobe Acrobat Reader

یکی  از فرمتهای ذخیره سازی اطلاعات فایلهای متنی ، فرمت PDF  می باشد.این گونه فایلهـــــــا می توانند اطلاعات متنی ، تصاویر ، نمودارها و... را به شیوه ای مطمئن و با حجمی کم در خود نگهداری نمایند.جهت استفاده از اطلاعـات اینگونه فایلها بایستی از نرم افزار متناسب با آن یعنی Adobe Acrobat Reader سود جست.جدید ترین نگارش این نرم افزار نسخه شماره 6 آن می باشد که امکانات بسیاری را جهت کار با فایلهای PDF  به کاربران ارائه می دهد.اما در کنار این امکانات تنها مشکل اساسی کاربران با این نرم افزار ، کندی بارگذاری فایلها در آن می باشد .علت اصلی این مشکل در این است که علاوه بر بارگذاری بخش Reader  این نرم افزار در زمان خواندن فایلهای PDF ، یکسری Plug-in های دیگر نیز در حافظه بارگذاری می شوند که اسامی آنها را می توان با دقت به صفحه اولیه نرم افزار Acrobat Reader  یا  (Splash screen) مشاهده نمود.

بنابراین راه حل منطقی در افزایش سرعت بارگذاری فایلهای PDF ، حذف Plug-in های غیر ضروری از نرم افزارAcrobat Reader می باشد.برای این کار مراحل زیر رادنبال نمائید:

1-  برنامه Windows Explorer  را اجرا نموده و دایرکتوری Program files  را فعال کنید.

2-  در این دایرکتوری ، شاخه Adobe/Acrobat 6.0/Reader  را انتخاب کنید.

3-  در این شاخه نام دایرکتوری Plug_Ins  را به Plug_Ins_not تغییر دهید.

4-  شاخه جدیدی با نام Plug_Ins ایجاد و از پوشه Plug_Ins_not  تنها 3 فایل زیر را درون آن کپی نمائید:

Ewh32.api             printme.api          search.api

 از این پس خواهید دید در زمان اجرای یک فایل PDF  ، تنها نام این 3 Plug_in  در صفحه اول نرم افزار دیده شده و سرعت اجرای فایلهای PDF به نحو محسوسی افزایش می یابد.

نکته : هر زمان به هر دلیلی نظیر نیاز به خواندن یک فایل PDF  رمز شده،  می توانید تغییرات داده شده را به حالت اولیه برگردانید.برای این کار کافی است نام فولدر Plug_Ins_not را به Plug_Ins  تغییر دهید.

چاپ کلیدهای میان بر در برنامه WORD :


داشتن لیست کاملی از کلیدهای میان بر (shortcut key) در برنامه word همواره یکی از نیازهای اساسی تایپیستها و یا اپراتورهای کامپیوتر بوده است،جهت این کار کافی است ازمنوی file گزینه print را انتخاب نموده و در کادر ایجاد شده در بخش print what با انتخاب نشانه مثلثی شکل ، عبارت Key Assignments را انتخاب کنید.نهایتا کلید ok را بفشارید تا اطلاعات خواسته شده چاپ گردد.

چاپ جدول ارتباطات (Relationship) به صورت نموداری در اکسس:

برای این کار کافی است پنجره ارتباطات را فعال نمائید ، سپــــس از منوی file گزینه
print Relationship
را انتخاب نمائید.با این کار یک گزارش (در حالت پیش نمایش) بر روی
صفحه ایجاد شده که میتوان ان را ذخیره یا چاپ نمود.امکان استفاده از این گزینه در اکسس 97 وجود ندارد و بایستی آن را به صورت add-in به این ورژن اضافه نمود.با مراجعه به آدرس http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q175/2/02.ASP
و دریافت فایل PRELS80.EXE، این امکان به نسخه 97 برنامه اکسس اضافه خواهد شد.

هر روز یک نکته جدید در برنامه های آفیس:!

خیلی ساده است از دستیار آفیس یا همان office assistant   کمک بگیرید.کافی است بر روی شکل آن در صفحه کلیک راست کنید و از منوی ایجاد شده گزینه options   را فعال کنید سپس در پنجره بازشده  گزینه show the tip of the day at startup  را فعال کنید.از این پس با هربار فعال نمودن برنامه های آفیس یک نکته جدید فراخواهید گرفت. <v:imagedata o:href="http://www.blogsky.com/Editor/images/smiles/39.gif" src="file:///D:DOCUME~1MITRA~1.MITLOCALS~1Tempmsohtml1

تغییر نام فیلدهای جداول در اکسس:

یکی از روشهای سریع تغییر نام فیلدهای جداول به غیر از فعال نمودن حالت (design view) ،درست در زمانی است که در حال ورود اطلاعات به این جداول در حالت (Datasheet View) می باشید.در این وضعیت کافی است بر روی نام فیلد موردنظر Double click نموده و تغییر را اعمال نمائید.این تغییر در سایر قسمتهای برنامه نیز اعمال می شود.

نحوه دسته بندی نمودن تاریخها در گزارشات برنامه Access:


در زمان مرتب سازی(sort and grouping) فیلدهای time/date درگزارشات برنامه اکسس ،اکثرکاربران از نمایش صعودی یا نزولی تاریخها استفاده می نمایند.این در حالی است که می توان نحوه نمایش تاریخ و زمان را بر اساس اجزاء مختلف موجود در این فیلدها مانند دقیقه ،هفته،روز و ... را به صورت صعودی یا نزولی تغییر داد.به طور مثال برنامه قادر است ،فیلدهای تاریخ و زمان را فقط بر اساس عدد روزهای مندرج در تاریخ با یکدیگر مقایسه نموده و بخشهای سال و ماه را نادیده بگیرد.جهت انجام این گونه تنظیمات کافی است از منوی View | Sorting And Grouping را انتخاب و پس از انتخاب فیلد مورد نظر از قسمت Field/Expression و تعیین چگونگی مرتب کردن اطلاعات آن فیلد(صعودی یا نزولی) در قسمت Field Properties قسمت Group On را انتخاب و اجزاء کوچک موجود در فیلد را جهت مقایسه و مرتب نمودن نهائی انتخاب نمایند.

مخفی نمودن جداول در اکسس :

اگر بنا به دلایل امنیتی مایل باشید که جداول برنامه اکسس در پنجــــره برنامه (Database Window) از دید کاربران مخفی باشند ســـــاده ترین راه این است که در ابتدای نام این جداول از پیشوند usys استفاده کنید.با این کار جدول به یک شیء سیستمی تبدیل شده و در پنجره برنامه ظاهر نخواهد شد.در صورت نیاز به نمایش مجدد این جـــــــداول کافی است از منوی Tools گزینه Options و در تب View در بخش Show گرینه system files را فعال کنید.

تغییر فرم یا گزارش پیش فرض در برنامه اکسس2000:


جهت این کار کافی است فرم یا گزارش دلخواه را ایجاد و آن را ذخیره نمائیم
سپس از منوی tools->options->forms/reports را انتخاب نموده و در قسمت form template که به طور پیش فرض عبارت normal درآن نوشته شده است ،نام فرم جدیدتان را بنویسید.حال با ایجاد فرم جدید متوجه تغییرات خواهید شد.

 

معرفی سایت آموزشی:

اگر یکی از کاربران اکسل ۲۰۰۰ یا نگارشهای قبل از آن هستید حتما سری به سایت  
www.ozgrid.com بزنید.

تعویض متن نوار عنوان مرورگر اینترنت:

برای این کار مراحل زیر را دنبال نمائید:


start  -> run ->gpedit.msc ->user configuration ->windows setting ->  internet explorer >browser user interface->double click on browser title
click on customize title bar
change the text
click on ok

ورژنهای مختلف XP :

۱- Home Edition که مخصوص کاربران خانگی و سازمانها یا شرکتهای کوچک است.
۲-Professional Edition که مخصوص شرکتهای بزرگ است.
۳- Edition 64 Bit که مختص کاربران و ایستگاههای کاری حرفه ای و بسیار فنی است که نیاز به پردازنده های Intel Itanium دارد.